Geslachtsbepaling

Uit Gerbilwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Algemeen

Het is belangrijk om het geslacht van gerbils juist te bepalen om ongewenste nestjes te voorkomen. Helaas hebben veel mensen moeite met het bepalen van geslachten. Er komen helaas erg veel meldingen binnen dat dierenartsen, dierenwinkels, particuliere fokkers en ook de knaagdieropvang de geslachten onjuist bepaald en mensen worden opgezadeld met tientallen jongen.

Al deze ongewenste nestjes moeten voorkomen worden. Een nestje gerbils is hartstikke leuk om mee te maken. Helaas is het fokken van gerbils best complex en zijn er veel dingen om rekening mee te houden. Daarnaast is het fokken met gerbils zonder stamboom absoluut af te raden, er worden uit zulke combinaties vaak gehandicapte jongen geboren of met allerlei andere problemen. Lees hier meer over op de pagina Voortplanting van de gerbil.

Gelukkig kan dit alles worden voorkomen door zelf de geslachten te controleren van de gerbils, of laten controleren door een goede gerbilfokkerij.

Deze foto's hieronder kunnen een handig hulpmiddel zijn om de geslachten te bepalen. Tevens staan er foto's bij van jonge pups, voor de mensen die al verrast zijn met een nestje.


Circa 1 dag oud


Circa 5 dagen oud


Circa 2 weken oud


Circa 4 weken oud


Circa 5 weken oud


Volwassen